NEHIRUŠKE PROCEDURE

Sve ove metode baziraju se na restituciji volumena, podizanju odredjenih struktura lica i vrata, peglanju bora, podmladjivanju koze i stimulaciji naseg sopstvenog kolagena i elastina.

Sve procedure su ambulantnog tipa.

Izvode se u lokalnoj, topicnoj ili kombinovanoj anesteziji.

Period oporavka je bezbolan i relativno kratak,od par sati do nedelju dana.

U ove procedure spadaju:


PRP(Platelet Rich Plasma)

Tretman koze lica vrata i koze ostalih delova tela produktima nase sopstvene krvi. PRP je produkt koji u sebi sadrzi mnogobrojne faktore rasta koji stimulisu nas sopstveni elastin i kolagen koji dovode do podmladjivanja i ispravljanja bora, kao i zatezanja koze.

Procedura je bezbolna, izvodi se bez anestezije ili sa anestetickom kremom ukoliko se radi sa Dermafixom.

Preperat treba da ostane na kozi najmanje 3 sata posle intervencije. Postoji blago crvenilo tretirane regije u trajanju do 24 sata.

Tretman se moze ponavljati svake 4 nedelje. Idealan za terapiju akni,Kooristi se u terapiji celavosti i zatvaranju hronicnih rana.


BOTOX

Veoma popularni Botulinski toksin koji u malim dozama dovodi do relaksacije odredjene grupe misica, ogranicavajuci na taj nacin mimiku, sto dovodi do postepenog ispravljanja bora na celu i oko ociju i vertikalnih nabora platizme na vratu.

Efekat Botoxa traje do 6 meseci nakon ubrizgavanja.

Njegova osnovna funkcija je da nas vremenom odvikne od izvesnih mimicnih pokreta.

Nije preporucivo njegovo ponavljanje u periodu manjem od 6 meseci do godinu dana. Ukoliko se aplikuje cesce moze doci do atrofije odredjene grupe misica pa bi lik mogao poprimiti neprirodan staklasti zaledjeni izgled.

U slucaju veoma cestog ponavljanja,obzirom na stvaranje antitela u organizmu,efekat Botoxa ce trajati krace.


FILERI

Fileri ili tzv. popunjivaci danas su uveliko dostupni u podmladjivanju. Njihova funkcija se sastoji unadoknadjivanju volumena odredjenih delova lica, popunjavanju i peglanju bora.

Fileri su hijaluronskog sastava. Hijaluronska kiselina je sastavni deo naseg tkiva i osnovna uloga joj je u vezivanju molekula vode i bubrenju. Kako starimo nase hijaluronske rezerve se gube, kao i njihova mogucnost vezivanja vode.

Efekat filera je privremen, njihova trajnost zavisi od mnogo faktora: starosti osobe, nacina zivota, hemijske strukture filera, propratnih bolesti i medikamenta koje pacijent koristi.

Danas postoje fileri hemijski najsavrsenijih struktura kao sto su Juvederm, Teosyal, Perfecta, Restylane, kao i mnogi drugi.

U upotrebi su i fileri polutrajnog i trajnog karaktera, kao sto su Aquafill i Metacrill.


APTOS SYSTEM

APTOS System podrazumeva prvenstveno borbu protiv najveceg neprijatelja mladosti GRAVITACIJE.

Princip ove procedure zasniva se na podizanju ili suspenziji odredjenih delova lica i tela posebno narezanim nitima koje se ne resorbuju. Ovom metodom koriguju se i staticne paralize n.facialisa, unilateralni deformiteti lica, naglasavanje odredjenih kontura i volumena lica i tela.

Intervencije su uglavnom ambulantnog tipa.Mogu se izvoditi u lokalnoj i kombinovanoj anesteziji. Period oporavka je kratak i relativno bezbolan. Nakon intervencije postoje otoci i modrice razlicitog intenziteta.


TT Tightening Threads

Sve popularniji lifting mezo nitima moze da odlozi hirursku intervenciju face liftinga. Mezo niti cine resorptivni konci koji se po tipu mrezice ubacuju u odredjene delove lica i tela s namerom da zategnu ili nadoknade volumen odredjenih regija. Niti se ubacuju potkozno,unakrsnim atraumatskim ubodima.

Prosecno je neophodno ubaciti 40 do 60 niti sa jedne strane lica. Trenutni efekat cini 10% kompletnog efekta koji dolazi vremenom. Niti se postepeno resorbuju, izazivaju lokalnu oziljnu reakciju u tkivu koja na taj nacin povlaci strukture u zeljenom pravcu.
Optimalni efekat je nakon godinu dana od aplikacije. Trajnost efekta je do 2 godine nakon aplikacije.

Intervencija je ambulantnog tipa, izvodi se u topicnoj,lokalnoj ili kombinovanoj anesteziji.
Postoperativni tok kratak, relativno bezbolan uz prisustvo blagih otoka i modrica.

U upotrebi su i Silhouette, Promoitalia i dr niti.


MESOTRAX

Mesotrax, posebno narezane resorptivne niti poslednje generacije predstavljaju jedno malo cudo u podmladjivanju. Neposredni efekat cini 20% trenutnog i neposrednog poboljsanja.Efekat se pojacava vremenom, a maksimalan je godinu dana nakon aplikacije.Trajnost efekta je do 3 godine.

Intervencija je ambulantnog tipa.
Izvodi se u lokalnoj ili kombinovanoj anesteziji.

Postoperativni tok kratak, prisutni otoci i modrice razlicitog intenziteta, veoma blagog.

Estetska hirurgija ima primarni zadatak da bude prefinjena i neprepoznatljiva, da odrzava lepotu, a ne da je unistava.

© 2022 Orea